"Listaa kymmenen yksinkertaista ja maallista asiaa, joista et pidä (ei siis aatteita, uskontoja yms.)"

Olen miettinyt tätä ankarasti. Aluksi mieleen tuli vain aatteisiin ja uskontoihin yms. liittyviä asioita, mutta sain sitten puristettua itsestäni ulos nämä.

1. Poraamisen ääni. Ja muut vastaavat kovat äänet. Poraus aamuvarhaisella naapurin kiviseinään saa niin kiukkuiseksi, että harva asia pystyy vastaavaan.

2. Televisio-ohjelmat, joissa viihteen nimessä kieritään alasti nokkosissa ja syödään pilaantuneita matelijoita. Missä kohtaa pitäisi nauraa? Minua vain ahdistaa.

3. Piittaamattomuus oman äidinkielen käytössä. En odota virheettömyyttä - tuskin yllän siihen itsekään - mutta räikeän huonosti kirjoitettu teksti on punainen vaate.

4. Hormonaaliset mielialavaihtelut. Inhottavaa, että kaikki itkettää ilman varsinaista syytä.

5. Kielen naksautus kitalakea vasten paheksunnan osoituksena. Tyypillinen tilanne, jossa tätä ilmenee on esimerkiksi pitkä ja hitaasti etenevä jono kaupassa. Pieni asia, mutta ärsyttää suunnattomasti - ainakin jos on muutenkin väsynyt ja ärtynyt.

6. Klimpit ruuassa. En muuten juurikaan inhoa ruokaan liittyviä asioita, mutta klimpit ja kokkareet aiheuttavat tahdosta riippumattoman kakomisreaktion.

7. Ihmiset, jotka eivät sulje kännykkäänsä paikoissa, joissa se pitäisi sulkea. Onko oikeasti niin vaikeata laittaa se puhelin äänettömälle pariksi tunniksi? Tai pariksi minuutiksi?

8. Tupakkakrapula. Illan tupakansavussa vielä kestää, mutta seuraavana aamuna olo on kamala.

9. Mustasukkaisuus. Kuluttava, nakertava, ilkeä tunne. Saa karvat pystyyn myös muiden elämässä nähtynä - silloinkin kun ei liity mitenkään omiin ihmissuhteisiini.

10. Autourheilu. Se nyt vain on tyhmää.